PISTA LLIURE AL CATALÀ! és una iniciativa artística que reivindica les interpretacions de música ballable en la nostre llengua.
Després d'un parell de mesos recopilant música que fora adient per muntar una sessió Dance cantada en català, es va obrir la pàgina de Facebook. Encara no hi havia data ni local, només una selecció de temes extrets dels discs publicats fins aleshores però aquell pas va permetre contactar amb joves músics que compartien a la xarxa les seves gravacions de música electrònica, així com recursos tècnics per generar so i remesclar-lo amb uns resultats espectaculars. Amb el material recollit es va organitzar la I Sessió de Música Disco en Català.
I Sessió de Música Disco en Català
La primera intenció va ser fer-la a La Palma de Reus, es va sol·licitar l'espai a l'IMAC (Institut Municipal d'Acció Cultural) que és la dependència que el gestiona -en teoria de franc per a les iniciatives culturals- però aleshores estava molt recent la tragèdia del Madrid Arena i per por a que vingués una gentada ens van imposar massa condicions: Assegurança de Responsabilitat Civil per valor de 900.000 €, contractació de 4 persones en tasques de seguretat i control, servei de neteja, apart de la fiança i taxes municipals; amb això queda palès que la afluència de gent era totalment imprevisible, uns es temien que vindria una gernació que arrasaria el local com una plaga d'Egipte i altres deien que a les discoteques la música catalana no té públic.
A continuació vam pensar fer-la al Reus Concert, un espai gran situat als afores que estava per estrenar (i encara ho està) Havia moltes ganes de presentar-la en públic per a veure les reaccions i escoltar les barreges en un equip potent però com que allí s'havien suspès un parell de Festivals per problemes de permisos ens vam refredar, sort d'això perquè al mes següent es va suspendre la Festa de Cap d'Any allí anunciada i els organitzadors van haver de retornar l'import de la venda anticipada.
Més informació al web oficial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva.